Zuurkoolstamppot met net dat beetje extra

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

de toch wat "vlakke" smaak van de standaard-zuurkool is hier met diverse accessoires verlucht!

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 pond zuurkool (b.v. van het vat. Alle andere mag ook uiteraard. De zuurkool niet wassen!!!)

  • 750 gram aardappelen

  • 150 gram gerookte spekblokjes

  • 1 flinke ui

  • 1 prei
  • 1 rode paprika

  • 1 blikje mandarijntjes

  • 5 gekneusde jeneverbessen

  • versgemalen peper

  • ong 1 kopje Melk
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    mixer

    Voorbereiding

    Zet de aardappelen op met water en wat zout. Bak de spekblokjes in een hapjespan uit in eigen vet. Was de groenten. Snipper de ui grof, snijd de paprika in stukjes, snijd 1/3 van het bovenste gedeelte van de prei in grove ringen. Smoor alle groenten in het achtergebleven spekvet bijna gaar. Voeg dan de jeneverbessen en de zuurkool toe, roer alles door elkaar en laat het met het deksel erop zo`n 15 minuutjes smoren.

    Bereidingswijze

    Snijd het overgebleven stukje prei in heel dunne ringetjes. Breng intussen wat melk aan de kook. Laat de mandarijntjes uitlekken. Giet de gare aardappelen af en stamp ze met wat melk fijn .Doe er dan de zuurkool met de groenten bij en mix alles opnieuw. Voeg dan evt. nog wat melk toe, doe de spekblokjes en de rauwe preiringetjes erbij, maal er wat zwarte peper naar smaak over en mix alles nogmaals door elkaar. Roer er dan heel voorzichtig de mandarijntjes door zodat ze een klein beetje heel blijven.

    Serveertip

    Lekker met rookworst of verse worst.een lekker klontje roomboter op de stamppot.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    chantalp avatar
    chantalp

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten