1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. makreel met venkelchips en artisjokkencrème

makreel met venkelchips en artisjokkencrème

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2007

Ingrediënten 4 personen


3 verse makrelen
8 verse artisjokken
3dl olijfolie
2 theelepels kappertjes
pastis
1 lepel gesneden bieslook
2 theelepels citroensap
1 citroen
4 takjes thym
4 takjes rozemarijn
venkelchips{recept}



Recept van rest.Da Vinci maasbracht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Venkelchips
maak de venkel goed schoon.Halveer hem in de lengte.Verwijder de kern.Schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken in de lengte.Haal ze door de bloem en klop ze af.Frituur ze op 160 gr.goudbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bereidingswijze

Snij de steel en de bovenzijde[blaadjes]van de artisjokken.Kook de bodems in ruim water met thym,rozemarijn,zeezout en het sap van een citroen.35 min. op een laag vuur.Laat ze in het vocht afkoelen.Als de bodems afgekoeld zijn,deze in de keukenmachine doen en draaien tot een crème.Voeg hieraan 1 dl olijfolie toe.Wrijf de massa door een fijn zeef.

Haal het vel van de makreel en verwijder de middengraatjes.Snijd nu met mes gelijkmatige blokjes van de filets.Snij nog een paar maal kris kras door de blokjes om het geheel een tartaarstructuur te geven.
Maak de tartaar aan met de kappertjes,bieslook,2dl olijfolie.peper en zout,wat citoensap en de pastis.Zet de massa direkt weer koud.

Serveertip

Vul een ring met wat van de tartaar en druk dit enigszins aan.Spuit nu de artisjokkencrème op de tartaar en strijk het glad af.Garneer met venkelchips.

Bron

Kookboek "Proeven van bekwaamheid"van Margo Reuten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van john15


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van john15
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top