Salade van kip, kaas, appel en geroosterde pijnboompitjes
- Frans, Salade
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
- 300 gr kipfilet
- 100 gr oude kaas
- 300 gr gemengde sla
- 2 zoetzure appels
- 2 el azijn
- 2 tl mosterd
- zout en peper
- 60 gr pijnboompitten
- 2 el zonnebloemolie
- ca 1 el citroensap
- 1 tl suiker
- 2 teentjes knoflook.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 365,14 kcal |
Koolhydraten | 12,60 g |
Eiwitten | 29,77 g |
Vetten | 20,75 g |
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kipfilet rondom bruin en gaar in ca. 4 minuten. Bestrooi de stukjes met zout en peper en laat ze afkoelen.
- Klop een sausje van de azijn, mosterd, olie, knoflook uit de knijper en suiker. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Snijd de kaas in kleine blokjes. Was de sla en droog hem.
- AFWERKING
- Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en besprenkel die met citroensap.
- Schep het sausje door de sla en meng de stukjes kip, kaas en appel erdoor. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
Bron
onbekend