1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kipfilet overgoten met een kastanje champignonsaus

Kipfilet overgoten met een kastanje champignonsaus

Door: marianneoud

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2007

Ingrediënten 4 personen


4 sjalotjes 4 kipfilet’s 3 teentjes knoflook 500 gr Kastanje champignons 2 el olijfolie 2 tl tijm 2 dl droge witte wijn vierde l crème fraiche zout en peper 80 gr boter



Super simpel maar het blijft lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de sjalotjes en gepelde knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie ion een wok en roerbak de sjalotjes en knoflook 1 minuut. Voeg de champignons toe en roerbak die ca 3 minuten. Voeg de tijm toe en schenk de wijn erbij. Laat de wijn op een hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer de creme fraiche en zout en peper naar smaak door het champignonmengsel en laat de saus zachtjes ca 5 minuten pruttelen. Verhit intussen de boter in een Koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilet aan beide kanten bruin: bestrooi ze met zout en peper. Bak de kip zachtjes ca 10 minuten gaar: keer ze halverwege de bereidtijd. Neem de kip uit de pan en houd deze warm. Roer ca 4 el water door het bakvet en schraap de aanbaksel van de bodem los. Schenk de jus bij de champignonsaus. Leg de kip op de borden en schenk de saus er bij.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en toergebakken spinazie.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top