1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Champignons met koffie

Champignons met koffie

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2007

Ingrediënten 4 personen


12 grote(reuze) champignons, zonder steeltjes(bewaar steeltjes)
boter voor ovenschaal
wit van 1 prei, in dunne ringen gesneden
1 teentje knoflook, fijn
250 g rundergehakt
1 eierdooier
4 e sterke koffie
4-5 e paneermeel
zout
peper
2 t kerriepoeder
25 g boter


Champignons met koffie
Champignons met koffie
Champignons met koffie
Champignons met koffie

Een heerlijk voorgerecht voor vier personen.. en de champignons neem de smaak over van de vulling en vooral met de smaak van koffie erin, maak het deze gerechtje bijzonder..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd champignon stelen klein.
2. Bak gehakt in boter rul en voeg prei, knoflook en champignonsteeltjes toe en bak even mee.
3. Haal pan van vuur en voeg koffie, eierdooier. paneermeel, zout, peper en kerriepoeder toe.
4. Meng goed tot een stevige massa.
5. Vul champignon hoeden met gehakt mengsel en zet ze naast elkaar in een niet te diepe beboterde ovenschaal.
6. Verdeel klontjes boter over elk champignonhoedje en bak champignons voor dertig tot veertig minuten in oven bij 200*C.

Serveertip

Lekker met stokbrood of warme toast.

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top