SOUVLAKI à l`écureuil

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2007
  • SOUVLAKI à l`écureuil

    SOUVLAKI à l`écureuil

    SOUVLAKI à l`écureuil

eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbecue, kontaktgrill of grillpan, 4 lange satéprikkers, braadpan o.d. met dikke bodem

Voorbereiding

Snijd het haasje in plakken , 1 1/2 cm dik. Meng de ingrediënten van de marinade en meng met het vlees; een nachtje laten marineren.

Bereidingswijze

KOOLSLA: alles mengen en een uur koel wegzetten, evt. opdienen met een paar zwarte olijven. TZAZIKI: komkommer grof raspen, het vocht eruit knijpen en mengen met de overige ingrediënten; koel wegzetten. RIJST: bak de ui in de boter goudbruin, gebruik een pan met DIKKE bodem, bak de tomaten even mee, voeg de bouillon toe en maak op smaak met peper en zout. Aan de kook brengen, de rijst toevoegen en zonder deksel zachtjes laten pruttelen tot de rijst gaar en het vocht verdampt is.( Kijk op de verpakking van de rijst voor de kooktijd). Goed in de gaten houden, heeft neiging aan te branden. De rijst kan goed van te voren klaargemaakt worden, even opwarmen in de magnetron..... SOUVLAKI: rijg het vlees en de laurierbladen om en om aan 4 spiezen. Grillen tot het vlees gaar is.

Bron

eigen recept

Serveertip

lekker met een glaasje retsina.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sparkling_ avatar
sparkling_ 25-04-2017

Ik heb deze al heel vaak gemaakt en blijft een succesnummer. Heerlijk!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 25-01-2017

Dank je wel voor je snelle reactie!

ecureuil avatar
ecureuil 25-01-2017

aan didoroelofsen867: ik gebruik meestal verse , heb ik in de tuin. Maar gedroogd kan ook hoor.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 25-01-2017

Gebruik je verse laurier? Lijkt mij lekker dus meegenomen. Bedankt!

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 14-11-2016

Dankjewel, recept ziet er goed uit!

ecureuil avatar
ecureuil 30-09-2016

aan PvOe; volgens mij wel hoor, maar ik heb het nooit geprobeerd. De marinadetijd kun dan wel behoorlijk inkorten, een uurtje is voldoende,

PvOe avatar
PvOe 29-09-2016

Zou het ook met kip kunnen?

boxertjes avatar
boxertjes 26-08-2015

gisteren gemaakt. het was heerlijk.

jessic avatar
jessic 07-12-2013

Ik heb dit nu een paar keer gemaakt en het vlees staat voor morgen weer in de marinade. Vooral het vlees smaakt echt zoals je het bij de Griek krijgt...heerlijk!

Paulus75 avatar
Paulus75 14-10-2013

Heerlijk, vooral de rode rijst smaakt er perfekt bij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten