1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gerookte eendenborst naast een water van witlof.

Gerookte eendenborst naast een water van witlof.

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2007

Ingrediënten 4 personen


24 sneetjes gerookte eendenborst 4 grote struiken witlof honing naar keuze 1 el bruine suiker 4 el whisky 2 el balsamico 3 el basilicum 4 el olijfolie 1 el jus de veau



Heel apart om zo iets te serveren!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de olie met de basilicum ongeveer drie dagen trekken< Stoof de witlof met water en 2 el whisky. Laat het witlof uitlekken en bestrijk de struikjes met suiker en honing. Stoof zachtjes aan in boter. Vermeng de rest van de whisky met basilicumolie en jus de veau. Breng op smaak met peper en zout. Dresseer op het bord. De smaakcombinatie tussen bitter, zout, zuur en zoet is overheerlijk.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top