1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Tournedos van hert met boschampignons .

Tournedos van hert met boschampignons .

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2007

Ingrediënten 4 personen


- circa 600 gr hertenfilet (verdeeld in 4)
-4 kleine bintjes aardappelen
-14 teentjes knoflook
-200 gr boschampignons
-4 pijpajuinen
-1 dl room
-2 eetlepels crème de cassis
-1 glas rode Bordeaux wijn
-hazelnootolie
-nootmuskaat
-1 klontje hoeveboter
-wildfond



Een hemels gerecht dat absoluut zal scoren tijdens de feestdagen (en ook daar buiten !)We serveren er een romig look-aardappelpureetje bij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Kook de aardappeltjes gaar, samen met de gehalveerde en gepelde teentjes knoflook.
-Laat de room iets inkoken en meng dit nu samen met de aardappelen en de knoflook.
-Laat in een keukenrobot tot puree draaien -Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-Bak het vlees aan beide zijden tot het mooi gebakken is en laat dan nog enkele min rusten in folie
-Blus nu je braadjus af met de rode wijn en laat voor een deel inkoken.
-Voeg de crème de cassis toe en, 4 eetlepels wildfond.
-Roer nu het klontje boter met een klopper door de jus en houd warm.
-Reinig de champignons, versnijd de pijpajuin en wok deze kort maar op een hevig vuur in de hazelnootolie.
-Deze olie gaat uitstekend samen met champignons.
-Afkruiden met peper en zout.

Serveertip

-Schik de knoflookpuree in een ring en bedek met de boschampignons.
-Bovenop leg je het prachtig gegaarde stukje hertentournedos.
-Werk af met de jus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top