- circa 600 gr hertenfilet (verdeeld in 4)
-4 kleine bintjes aardappelen
-14 teentjes knoflook
-200 gr boschampignons
-4 pijpajuinen
-1 dl room
-2 eetlepels crème de cassis
-1 glas rode Bordeaux wijn
-hazelnootolie
-nootmuskaat
-1 klontje hoeveboter
-wildfond
Een hemels gerecht dat absoluut zal scoren tijdens de feestdagen (en ook daar buiten !)We serveren er een romig look-aardappelpureetje bij
-Kook de aardappeltjes gaar, samen met de gehalveerde en gepelde teentjes knoflook.
-Laat de room iets inkoken en meng dit nu samen met de aardappelen en de knoflook.
-Laat in een keukenrobot tot puree draaien -Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-Bak het vlees aan beide zijden tot het mooi gebakken is en laat dan nog enkele min rusten in folie
-Blus nu je braadjus af met de rode wijn en laat voor een deel inkoken.
-Voeg de crème de cassis toe en, 4 eetlepels wildfond.
-Roer nu het klontje boter met een klopper door de jus en houd warm.
-Reinig de champignons, versnijd de pijpajuin en wok deze kort maar op een hevig vuur in de hazelnootolie.
-Deze olie gaat uitstekend samen met champignons.
-Afkruiden met peper en zout.
-Schik de knoflookpuree in een ring en bedek met de boschampignons.
-Bovenop leg je het prachtig gegaarde stukje hertentournedos.
-Werk af met de jus.
wilhelminanita 21-01-2021
Een feestje, heerlijk