1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. captains diner

captains diner

Door: hgerard

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2007

Ingrediënten 4 personen


1 pot kapucijner (720 ml), 200 gram mager gerookt spek, 2 el olie, 2 uien gesnipperd, vers gemalen peper en zout, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 4 augurken in plakjes, 4 sjalotjes gesnipperd, 4 el piccalilly, 1 potje appel compote, zilveruitjes.


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan


Wist u dat Captains diner of captains table een Hollandse variant is op de Indische rijsttafel? Er is dan ook niets op tegen om hem verder uit te breiden met b.v. gebakken uienringen of appel schijfjes, mango chutney, komkommersalade en pikante eieren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Bak de spek blokjes licht krokant in een wok of Hapjespan. Schep ze uit de pan.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Schep de kapucijners en de helft van de spek blokjes erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer het gerecht met schaaltjes augurk, sjalot, piccalilly, appel compote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen. Kan ook met aardappelpuree of rijst.

Bron

Boodschappen van de



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgerard
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top