Romige Witlofsoep

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.

Dit heerlijke recept van chefkok Harold Kok (Hostellerie de Hamert, Wellerlooi) zat inclusief de ingrediënten in de Smulbox van december 2006.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 dl bouillon liefst gevogelte * 2 stronkjes verse witlof * 1 dl room * eventueel zout en peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

Maak de bouillon.

Bereidingswijze

Maak de witlof schoon en verwijder de harde middenkern. Bewaar 1 blad voor de garnering. Voeg de witlof toe aan de bouillon zodra deze kookt. Zet het vuur laag en laat dit geheel ongeveer 30 minuten trekken (voeg eventueel wat zout en/of peper naar eigen smaak toe). Klop ondertussen de room stijf en snij het losse witlof blad fijn. Pureer met een staafmixer de gekookte witlof fijn (Indien u de soep iets dikker wenst kunt u deze een beetje binden).

Bron

Harold Kok (Hostellerie de Hamert, Wellerlooi)

Serveertip

Doe in de soepkop een eetlepel van de geklopte room. Schep de hete soep er overheen en strooi de fijn gesneden witlof over de soep.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

webredactie avatar
webredactie

Doorsturen

Home Recepten