1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Romige Witlofsoep

Romige Witlofsoep

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2007

Ingrediënten 4 personen


8 dl bouillon liefst gevogelte * 2 stronkjes verse witlof * 1 dl room * eventueel zout en peper uit de molen


Verder heb je nodig


Staafmixer


Dit heerlijke recept van chefkok Harold Kok (Hostellerie de Hamert, Wellerlooi) zat inclusief de ingrediënten in de Smulbox van december 2006.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bouillon.

Bereidingswijze

Maak de witlof schoon en verwijder de harde middenkern. Bewaar 1 blad voor de garnering. Voeg de witlof toe aan de bouillon zodra deze kookt. Zet het vuur laag en laat dit geheel ongeveer 30 minuten trekken (voeg eventueel wat zout en/of peper naar eigen smaak toe). Klop ondertussen de room stijf en snij het losse witlof blad fijn. Pureer met een staafmixer de gekookte witlof fijn (Indien u de soep iets dikker wenst kunt u deze een beetje binden).

Serveertip

Doe in de soepkop een eetlepel van de geklopte room. Schep de hete soep er overheen en strooi de fijn gesneden witlof over de soep.

Bron

Harold Kok (Hostellerie de Hamert, Wellerlooi)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top