1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. CHILLI CON CARNE

CHILLI CON CARNE

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2007

Ingrediënten 6 personen


30 ml olijfolie - 2 gehakte uien - 900 g mager rundergehakt - 30 g bloem - 1 rode peper, fijn - 2 t komijn - 2 t marjolein - 820 g gepelde tomaten - 2 blokjes runderbouillon, verkruimeld - 2 t zout - 1/2 t vers gemalen zwarte peper - 2 grote rode of groene Paprikas, in blokjes - 410 g rode nierbonen - 2 e verse koriander, fijn - gekookte warme rijst, voor serveren



Chilli con carne met rundergehakt en nierbonen (kidney bonen) geserveerd met rijst

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de olie en fruit de uien tot glazig en lichtbruin van kleur, bak even de paprikas en rode peper mee voor verder twee minuten. 2. Voeg de bloem erbij en fruit verder voor drie minuten tot bloem gaar is. 3. Voeg de kruiden en de marjolein, de tomaten en verkruimelde bouillonblokje toe. 4. Voeg zout en peper erbij. 5. Sudder gehakt en groenten mengsel zacht voor vijftien minuten tot de paprika gaar is. (voeg water bij indien nodig) 6. Voeg uitgelekte bonen en verse koriander toe en maak goed warm.

Serveertip



Serveer met rijst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top