1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Omelette Sibérienne

Omelette Sibérienne

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-01-2007

Ingrediënten 10 personen


Een plak biscuitgebak van 2 eieren * 1 cake van 250 gram * 3 eetlepels likeur * 2 eetlepels water * 1 liter roomijs * schuimomelet van 3 eieren.



Gegratineerde ijsomelet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Op een ovenvaste schaal een rechthoekig biscuitgebak of plakken cake leggen. De likeur verdunnen met het water. Het gebak met het likeurmengsel besprenkelen. Vlak voor het gebruik een blok hardbevroren roomijs op het gebak leggen en dit bedekken met het omeletmengsel, of het eiwitschuim erop spuiten. Het gerecht boven het midden in een zeer hete oven van 260 graden zetten. Het schuim vast en goudbruin laten worden in 3-4 minuten, of het gerecht 10 cm onder een roodgloeiende grill zetten en de bovenkant vast en lichtbruin laten worden.

Serveertip

Het gerecht meteen serveren, desegewenst met gekoelde gezoete vruchten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top