Charlotte met chocolade

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 18 tot 30 lange vingers (afhankelijk van hun grootte)
  • 250 gram chocolade (puur of bitter)
  • 80 gram boter
  • 30 cl slagroom
  • 1 likeurglas whisky
  • ½ glas melk
  • wat poedersuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de chocolade en de boter in de melk smelten.
    Maak de whisky warm, los de blaadjes gelatine erin op en roer deze door de chocoladesaus.
    Klop de slagroom stijf en roer ook deze door de chocoladesaus.
    Bekleed de wanden van een charlottevorm zo dicht mogelijk met lange vingers. de bovenkanten zo nodig bijsnijden.
    giet het chocolademengsel, wanneer het nagenoeg afgekoeld maar nog niet sijf is, in de vorm.
    Laat de charlotte in de koelkast opstijven.

    Bron

    Handige recepten

    Serveertip

    Houd de vorm even in heet water en stort de charlotte uit op een taartschotel.

    Garneer de bovenkant met lange vingers en gestrooi de charlotte rondom met poedersuiker.

    Goed koud opdienen.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    maryh avatar
    maryh

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten