1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Charlotte met chocolade

Charlotte met chocolade

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2007

Ingrediënten 6 personen


18 tot 30 lange vingers (afhankelijk van hun grootte)
250 gram chocolade (puur of bitter)
80 gram boter
30 cl slagroom
1 likeurglas whisky
½ glas melk
wat poedersuiker
3 blaadjes gelatine



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de chocolade en de boter in de melk smelten.
Maak de whisky warm, los de blaadjes gelatine erin op en roer deze door de chocoladesaus.
Klop de slagroom stijf en roer ook deze door de chocoladesaus.
Bekleed de wanden van een charlottevorm zo dicht mogelijk met lange vingers. de bovenkanten zo nodig bijsnijden.
giet het chocolademengsel, wanneer het nagenoeg afgekoeld maar nog niet sijf is, in de vorm.
Laat de charlotte in de koelkast opstijven.

Serveertip

Houd de vorm even in heet water en stort de charlotte uit op een taartschotel.

Garneer de bovenkant met lange vingers en gestrooi de charlotte rondom met poedersuiker.

Goed koud opdienen.

Bron

Handige recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top