Laat de chocolade en de boter in de melk smelten.
Maak de whisky warm, los de blaadjes gelatine erin op en roer deze door de chocoladesaus.
Klop de slagroom stijf en roer ook deze door de chocoladesaus.
Bekleed de wanden van een charlottevorm zo dicht mogelijk met lange vingers. de bovenkanten zo nodig bijsnijden.
giet het chocolademengsel, wanneer het nagenoeg afgekoeld maar nog niet sijf is, in de vorm.
Laat de charlotte in de koelkast opstijven.
Houd de vorm even in heet water en stort de charlotte uit op een taartschotel.
Garneer de bovenkant met lange vingers en gestrooi de charlotte rondom met poedersuiker.
Goed koud opdienen.
Handige recepten
Diencuisine 03-04-2015
Als je deze charlotte luchtiger wilt hebben zul je inderdaad niet om bv 1 à 2 stijfgeslagen eiwitten ontkomen!
professoroud 19-07-2008
Heb dit recept in mijn kookboek gezet en ga het een keer proberen. Lijkt me heerlijk. Dank je wel. Groetjes, Jos
anita4 24-04-2007
hoi,
ziet er errug lekker uit! word genieten geblazen. heb het meegenomen naar mijn kookboek. heb je ook een ander alternatief voor de wisky? voor de kleintjes nl.
groetjes van anita
nana_c 26-02-2007
Dit recept heb ik ook meegenomen,lijkt me gemakkelijk en lekker,
Bedankt,
Jeannine
grimmigbeertje 20-02-2007
lijkt me heerlijk
ik neem je recept mee
liefs van lucy