indiaase gekruide gehaktballetje met rijst

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak Lassie Basmati rijst
500 g rundergehakt
1 grote ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
½ eetlepel kerriepoeder
6 eetlepels geraspte kokos
1 ei
2 eetlepels olie
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 mango, in schijfjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kneed in een mengkom het gehakt met 1 eetlepel ui, knoflook, kerriepoeder, 4 eetlepels geraspte kokos, ei, zout en peper door elkaar. Draai hiervan 30 even grote gehaktballetjes en rol deze in een diep bord door de overige kokos.

2. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de gehaktballetjes op zacht vuur ca. 7 minuten en draai de gehaktballetjes tussentijds om.

3. Fruit de overige ui ca. 2 minuten met de gehaktballetjes mee. Voeg de paprika aan de gehaktballetjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee. Verwarm de schijfjes mango kort met de gehaktballetjes mee. Breng de kerriegehaktballetjes op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de rijst en kerriegehaktballetjes over vier borden.

5. Tip: Verse mango kan worden vervangen door schijfjes mango of blokjes ananas uit blik.

6. Variatietip: Maak de gehaktballetjes eens met lamsgehakt.

7. Tip: Garneer de kerriegehaktballetjes met gezouten cashewnoten

Bron

lassie

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

greetje5 avatar
greetje5

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten