PANINI (recept voor de broodjes)
- Internationaal, Lunch/Brunch
- > 120 min.
- Geplaatst op 22-01-2007
eigen foto Voor en na het afbakken
Ingrediënten
550 g meel, 50 g volkorenmeel, 150 ml melk, 180 ml water, 50 ml olijfolie, 3 maat-theelepels droge gist, 1,5 maat-theelepel zout, 2 eetlepels suikerVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2828,20 kcal |
Koolhydraten | 450,23 g |
Eiwitten | 87,14 g |
Vetten | 64,78 g |
Benodigdheden
broodmachine is erg handig, ovenVoorbereiding
Maak een deeg met alle ingrediënten. Gaat prima in de broodmachine (laat het hele deegprogramma draaien.) Als je het met de hand maakt, laat dan 1 uur rijzen. Verdeel het deeg in 10-en en laat 5 min. rusten. Bedek 1 of 2 ovenplaten met bakpapier.
Bereidingswijze
Rol de broodjes uit tot ongeveer 15 x 8 cm. en leg ze op het bakblik, vochtige doek erover en 1 uur laten rijzen. (Ze rijzen niet veel,schrik niet). Oven voorverwarmen, 180°C, hete lucht.
12 min bakken middenin de oven, de broodjes mogen niet bruin worden. Af laten koelen, opensnijden, vullen met wat je lekker vindt, (bv. rauwe ham, gedroogde tomaatreepjes, pesto en mozzarella) en afbakken in een kontaktgrill, tosti-ijzer, of wafelijzer. De rest van de broodjes kun je prima invriezen, handig als je een keer weinig tijd hebt.
Serveertip
TIP: minibroodjes maken, een heerlijk warm borrelhapje! (wat korter in de oven!)
Laatste reacties
Heerlijke broodjes. Echt een top recept
Deze broodjes zijn het helemaal! Gisteren voor tweede maal gemaakt, let wel op met hetelucht. Daarmee worden ze erg snel bruin.
aan sikboy: gebruik zonodig wat extra meel, zodat het deeg bij het verdelen in porties en het uitrollen niet aan je handen of aan je werkblad plakt
Maakt een erg plakkerig deeg en had tijdens het maken mijn twijfels hoe het eruit zou komen... Maar potverdorie wat een perfect eindresultaat! Genieten!! dank voor dit recept!