PANINI (recept voor de broodjes)

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2007
  • PANINI (recept voor de broodjes)

    PANINI (recept voor de broodjes)

    PANINI (recept voor de broodjes)

  • PANINI (recept voor de broodjes)

    PANINI (recept voor de broodjes)

    PANINI (recept voor de broodjes)

eigen foto Voor en na het afbakken

Deel dit recept

Ingrediënten
550 g meel, 50 g volkorenmeel, 150 ml melk, 180 ml water, 50 ml olijfolie, 3 maat-theelepels droge gist, 1,5 maat-theelepel zout, 2 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2828,20 kcal
Koolhydraten 450,23 g
Eiwitten 87,14 g
Vetten 64,78 g
Benodigdheden
broodmachine is erg handig, oven

Voorbereiding

Maak een deeg met alle ingrediënten. Gaat prima in de broodmachine (laat het hele deegprogramma draaien.) Als je het met de hand maakt, laat dan 1 uur rijzen. Verdeel het deeg in 10-en en laat 5 min. rusten. Bedek 1 of 2 ovenplaten met bakpapier.

Bereidingswijze

Rol de broodjes uit tot ongeveer 15 x 8 cm. en leg ze op het bakblik, vochtige doek erover en 1 uur laten rijzen. (Ze rijzen niet veel,schrik niet). Oven voorverwarmen, 180°C, hete lucht.
12 min bakken middenin de oven, de broodjes mogen niet bruin worden. Af laten koelen, opensnijden, vullen met wat je lekker vindt, (bv. rauwe ham, gedroogde tomaatreepjes, pesto en mozzarella) en afbakken in een kontaktgrill, tosti-ijzer, of wafelijzer. De rest van de broodjes kun je prima invriezen, handig als je een keer weinig tijd hebt.

Serveertip

TIP: minibroodjes maken, een heerlijk warm borrelhapje! (wat korter in de oven!)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Karinn1 avatar
Karinn1 27-07-2013

Heerlijke broodjes. Echt een top recept

mingko avatar
mingko 27-07-2013

Deze broodjes zijn het helemaal! Gisteren voor tweede maal gemaakt, let wel op met hetelucht. Daarmee worden ze erg snel bruin.

ecureuil avatar
ecureuil 15-10-2012

aan sikboy: gebruik zonodig wat extra meel, zodat het deeg bij het verdelen in porties en het uitrollen niet aan je handen of aan je werkblad plakt

sikboy avatar
sikboy 28-09-2012

Maakt een erg plakkerig deeg en had tijdens het maken mijn twijfels hoe het eruit zou komen... Maar potverdorie wat een perfect eindresultaat! Genieten!! dank voor dit recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten