1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Kip tandoori
  5. kip tandoori

kip tandoori

  • Indiaas,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-01-2007

Ingrediënten 4 personen


1 kip in 4 delen
10 safraandraadjes
1 eetl geraspte gemberwortel
1/2 fijngesneden ui
3 teentjes knoflook
2eetl korianderblaadjes
1-2 thl chillipoeder
1thl gemalen korianderzaadjes
1thl gemalen komijn
2-3 thl garam masala
1/2-1 thl geelwortel
1/2 thl zout
1-2 eetl citroensap
3-4 eetl volle yoghurt



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week voor de marinade de safraan in een eetl heet water.pureer de safraan met weekvocht,gember,ui,knoflook,en korianderblaadjes.,in een keukenmachine of blender.meng de puree met chillpoeder,gemalen korianderzaadjes,komijn,garam masala,geelwortel,zout ,citroensap en de yoghurt,verwijder het vel van de kip,kerf de kip met een scherp mes en wrijf de marinade goed over de kip,laat de marinade minstens 8 uur intrekken.verwarm de oven op 200gr,leg de kip in een ovenschaal en dek de schaal af met alufolie,bak de kip in circa 1 uur gaar,, verwijder de laatste 15 min de folie en laat de kip lekker bruin worden

Serveertip

Serveer met raita

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top