Quiche met broccoli, kip, brie en cashewnoten
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een quiche met een bijzondere vulling, weereens wat anders! De kip kan weggelaten worden of vervangen door een vleesvervanger als je liever vegetarisch eet.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 pak Quiche naturel van Koopmans50 gram boter/margarine
50 ml water
brie in blokjes (hoeveelheid naar eigen inzicht)
broccoli in roosjes, kort gekookt
kipfilet in stukjes, gebakken
grof gehakte cashewnoten (gezouten)
3 eieren
bekertje creme fraiche
paneermeel
peper
zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 551,58 kcal |
Koolhydraten | 11,54 g |
Eiwitten | 44,79 g |
Vetten | 36,05 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor:
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 180 °C
Gasoven: stand 4-5
Plaats een rooster onder in de oven.
Doe de bodemmix, de boter en het water in een hoge beslagkom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.
Bereidingswijze
Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg.
Vul de vorm met de broccoliroosjes, de gebakken stukjes kip, de brieblokjes en de stukjes noot en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
Doe de eieren en de creme fraiche in een schaal en meng ze goed. Giet het mengsel in de vorm over de vulling.
Bak de quiche in 35-45 minuten gaar en goudbruin.
Bron
De Pot Schaft
Serveertip
LET OP: DE SAUSMIX VAN DE QUICHE NATUREL WORDT NIET GEBRUIKT!