Sonja Bakker's Roergebakken Bami, net even anders

  • Slanke keuken,
  • 10-20 min.

Bevat per portie van 225 gram 405 kcal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 400gr Kipfilet
  • 1 zakje bamigoreng (marinade-o.a. Go-Tan)
  • 1 pakket bamigroenten (ca. 500gr)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el. (zonnebloem)olie
  • 250 gr. mie
  • 2 el. koffiemelk
  • olijfolie
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 558,15 kcal
    Koolhydraten 53,70 g
    Eiwitten 40,16 g
    Vetten 18,11 g

    Voorbereiding

    Snijd de kipfilet in repen en marineer ze in de bamigoreng marinade volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de spaanse peper uit het bamipakket, verwijder de zaadlijst en zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de uien en pel de knoflook.

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui met de Spaanse peper ca. 1 minuut. Pers de knoflook erboven uit, voeg het vlees toe en roerbak nog ca. 5 minuten. Kook ondertussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Klop de eieren los met de koffiemelk, wat peper en zout naar smaak. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak er een omelet van en snijd deze daarna in ruiten. Schep de mie door het vleesmengsel en breng op smaak met peper en zout. Roerbak het geheel nog ca. 3 minuten en verdeel daarna de omeletruitjes over de Bamischotel.

    Bron

    Gewichtsconsulente Sonja Bakker

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    chantalp avatar
    chantalp

    Doorsturen

    Home Recepten