1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Appel
  5. Appelmoes
  6. Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-01-2007

Ingrediënten 4 personen


1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 eieren, 1 ui, 10 cm prei (witte stuk),(br] 100 g kipfilet, 1 l kippen bouillon (van blokjes), 130 g appelmoes, 3 el ketjap manis,(br] 1 el azijn, 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 1 tl gemberpoeder, 1 afgestreken el maizena1 tl sesamolie olie (geen oijf-) p en z



Chinese tomatensoep
Chinese tomatensoep

Eigen foto L-E-K-K-E-R !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eieren los met een beetje peper , zout en 1 tl sesamolie. Bak hiervan, met zo weinig mogelijk olie, flensjes-dunne omeletjes. Af laten koelen. Rol dan op en snijd in smalle ringetjes. Kook de kip gaar in de bouillon en laat afkoelen. Haal de kip uit de bouillon, BEWAAR DE BOUILLON! Meng appelmoes, ketjap, azijn, suiker en gemberpoeder. Open het blikje .

Bereidingswijze

Snipper de ui zo fijn mogelijk en bak in een kookpan zachtjes glazig in een el olie, bak de tomatenpuree enkele sec. mee en voeg al roerend de bouillon toe. Appelmoesmengsel erbij en weer aan de kook laten komen. Zachjes laten pruttelen (5 min). Snijd intussen de kip in piepkleine blokjes en voeg toe aan de soep. Maak een bindpapje van de maizena en een beetje water en voeg hiervan al roerend zoveel toe dat de soep lichtjes gebonden is . Snijd de prei in zo dun mogelijke ringetjes en warm even mee.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Schep de soep in 4 kommen en verdeel de eiringetjes erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top