1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Parelhoen met appelvulling en honingjus

Parelhoen met appelvulling en honingjus

Door: roossnijders

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2007

Ingrediënten 4 personen


Parelhoen van ± 1 kg


Verder heb je nodig


Braadslede
Aluminiumfolie


Ontdek meer:

Voorbereiding

Korstjes van wit brood afhalen en verkruimelen .
Voeg de in blokjes gesneden appel, de grof gehakte abrikozen, de jam, de kaneel
en de tijm toe. Meng de vulling en breng op smaak met peper en zout.
Dep de parelhoen droog en maak de poten loos Bewaar touwtje.
Stop de vulling in de parelhoen en bindt de poten weer vast, zodat de buikholte goed gesloten is.
Wrijf de parelhoen rondom in met olie, peper en zout.

Bereidingswijze

Leg de parelhoen in een braadslede en rooster de hoen in 90 minuten gaar op 90°
leg de parelhoen af en toe op de zijkant voor een egale kleur.
De parelhoen is gaar, als het vleessap uit het dikste deel helder is.
Controleer dit met een prikker
Haal het parelhoen uit de braadslee en laat het 10 min rusten onder aluminiumfolie.

Zet de braadslee op een matig vuur en doe er de appelsap bij. Breng het aan de kook en roer het aanbaksels met een spatel los.
Voeg de honing, peper en zout naar smaak toe en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.

Serveertip

Aardappelpuree



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roossnijders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top