1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. spinazietaart

spinazietaart

Door: john15

  • Joods, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2007

Ingrediënten 6 personen


750 gr spinazie,
4 kleine ansjovisfilets
2 knoklooktenen uitgeperst
2 eetlepels kappertjes goed uitgeknepen
5 eetlepels zonnebloemolie
2 eieren,losgeklopt
peper en zout
1,5 eetlepel rozijnen
60 gram pijnboompitten
2 eetlepels paneermeel


Verder heb je nodig


Ingevette en met paneermeel bestrooide springvorm


Joods italiaans

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de spinazie.Verwijder alleen harde stelen en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.Doe de spinazie zonder extra vocht in de pan en laat met het deksel op de pan in een paar minuten slinken.Laat uit lekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit,
Hak de ansjovis,de knoflook,de kappertjes fijn en bak ze een minuut in 2 eetlepels olie.
Meng in een kom de spinazie met het mengsel uit de pan.Voeg de eieren,peper en zout rozijnen en pijnboompitten[in 1 eetlepel olie goudgeel gebakken]toe.
Meng en doe alles in een ingevette en met paneermeel bestrooide vorm.
Zet het gerecht 30-40 min.in een op 180 graden voorverwarmde oven en stort als een cake.

Bron

Joodse keuken:claudia roden



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van john15
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top