Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

  • Frans, Salade
  • 20-30 min.
  • Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

    Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

    Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 gram spiraalmacaroni 400 gram kipfilet 2 el olijf olie zout en peper 5 volle eetlepels rode pesto 1 tl citroensap 3 teentjes knoflook 300 gr kerstomaatjes 4 lente uitjes 70 gr pijnboompitjes 100 gr geraspte jonge kaas 3 el gesnipperde basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 696,29 kcal
Koolhydraten 63,04 g
Eiwitten 45,42 g
Vetten 27,84 g

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en toerbak de stukjes kip in ca 4 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen.
  • Meng de pesto met de rest van de olie, het citroensap en de uitgeperste knoflookteentjes.
  • Laat de pasta goed uitlekken en roer het pestomengsel door de nof warme pasta. Laat de pasta afkoelen.
  • Snijd de schoongemaakte tomaatjes in vieren en de schoongemaakte lente-uitjes in stukjes van ca 2 cm.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.

Bron

kookboek

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Doorsturen

Home Recepten