Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

  • Frans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2007
  • Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

    Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

    Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 300 gram spiraalmacaroni
  • 400 gram kipfilet
  • 2 el olijf olie
  • zout en peper
  • 5 volle eetlepels rode pesto
  • 1 tl citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gr kerstomaatjes
  • 4 lente uitjes
  • 70 gr pijnboompitjes
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 3 el gesnipperde basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en toerbak de stukjes kip in ca 4 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen.
  • Meng de pesto met de rest van de olie, het citroensap en de uitgeperste knoflookteentjes.
  • Laat de pasta goed uitlekken en roer het pestomengsel door de nof warme pasta. Laat de pasta afkoelen.
  • Snijd de schoongemaakte tomaatjes in vieren en de schoongemaakte lente-uitjes in stukjes van ca 2 cm.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.

Bron

kookboek

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ledne avatar
Ledne 22-04-2013

Vreemd wat er met de kaas is gebeurd in de bereidingswijze. :) Overigens, ik vond het wat veel knoflook, ik denk dat ik er 1 teentje minder in stop de volgende keer. Verder wel lekker, maar niet heel bijzonder. Wel handig voor een restje pasta, maar met een beetje fantasie bedenk je dit zelf ook wel.

Coratio avatar
Coratio 31-07-2012

Daar mijn man niet van pasta houdt, heb ik het met rijst gemaakt. En wat een succes! Door dit recept ben ik lid geworden van Smulweb!

Bertine97 avatar
Bertine97 29-06-2011

Deze al vaak gemaakt, heb er zelf spekjes bij uitgebakken en doorheen gedaan en ipv gewone geraspte kaas Parmezaanse geraspte kaas gebruikt.Viel bij iedereen in de smaak en al een hoop keer aan mijn vrienden doorgegeven.

martientje81 avatar
martientje81 22-05-2011

dit ga ik morgen proberen.. het zier er super lekker uit..!!!!

grietm avatar
grietm 01-05-2011

ziet er lekker uit en ga ik zeker proberen... even voor de duidelijkheid: pijnboompitten zijn geen noten. het zijn pitten van een pijnboom. deze pitten bevinden zich in de vrucht (iets dennenappel-achtig) van de boom. Groetjes Griet

ceesd avatar
ceesd 18-11-2010

Ik heb hem vorige week gemaakt. Zelfs mijn dochter van 5 vond het heerlijk

carolientje61 avatar
carolientje61 13-07-2010

lijkt me heerlijk. neem je recept mee en hoop het snel te maken. Dank je wel, Marianne

adeline43 avatar
adeline43 13-07-2010

volgens mij is deze salde makkelijk,snel en heel erg lekker,neem hem mee.Groetjes, Adeline

kooktgraag avatar
kooktgraag 12-07-2010

Yammie, dit lijkt me erg lekker en gemakkelijk te maken. Ik heb het meegenomen en ga het gauw eens maken.

sintia avatar
sintia 11-07-2010

Dank je Marianne, voor een bijgerecht heb ik me geïnspireerd op je recept (heerlijk!) en aangepast aan de ingrediënten in voorraad: 250g bio cravattine, groene pesto, peterselie, citroenmelisse, peper, mozzarella, sjalotjes en knoflookteentjes, olijfolie, citroensap. Ik gebruik zo weinig mogelijk zout (zit al in de mozzarella en beetje in de pesto) en probeer zo veel mogelijk zonder vlees.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten