Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

  • Frans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

  • Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

  • Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram kipfilet 100 gr kruidenboter 150 gram ontbijtspekreepjes600 gr gesneden prei zout en peper 4 el gesneden peterselie ca 16 sneetjes stokbrood 200 gr geraspte belegen kaas VOOR EEN WITTE SAUS25 gram boter
20 gram bloem
2 dl heldere vleesbouillon (van blokje bijvoorbeleld)
peper
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 938,58 kcal
Koolhydraten 81,61 g
Eiwitten 54,13 g
Vetten 41,84 g

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes.. Verhit 20 gram kruidenboter in een Koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de kipfilet ca 3 minuten. Schep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een ovenschaal. Roerbak in het achtergebleven vet de prei ca 2 minuten. Schep de prei door het kip-preimengsel in de oenschaal. Voeg naar smaak zout en peper toe. Maak de saus: Smelt de boter in een kleine sauspan en roer er de bloem door tot het een glad geheel is, zonder te kleuren.
Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als het vorige scheutje is opgenomen.
Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten sudderen. Roer de peterselie er door en schenk de saus over het kipmengsel. Besmeer de sneetjes stokbrood aan 1 kant met de rest van de kruidenboter en dek hiermee de ovenschotel af. Strooi de kaas over het brood.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.

Bron

kaas.nl

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten