Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

  • Frans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2007
  • Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

  • Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

  • Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

    Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram kipfilet 100 gr kruidenboter 150 gram ontbijtspekreepjes600 gr gesneden prei zout en peper 4 el gesneden peterselie ca 16 sneetjes stokbrood 200 gr geraspte belegen kaas VOOR EEN WITTE SAUS25 gram boter
20 gram bloem
2 dl heldere vleesbouillon (van blokje bijvoorbeleld)
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes.. Verhit 20 gram kruidenboter in een Koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de kipfilet ca 3 minuten. Schep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een ovenschaal. Roerbak in het achtergebleven vet de prei ca 2 minuten. Schep de prei door het kip-preimengsel in de oenschaal. Voeg naar smaak zout en peper toe. Maak de saus: Smelt de boter in een kleine sauspan en roer er de bloem door tot het een glad geheel is, zonder te kleuren.
Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als het vorige scheutje is opgenomen.
Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten sudderen. Roer de peterselie er door en schenk de saus over het kipmengsel. Besmeer de sneetjes stokbrood aan 1 kant met de rest van de kruidenboter en dek hiermee de ovenschotel af. Strooi de kaas over het brood.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.

Bron

kaas.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

1Gerdien avatar
1Gerdien 28-09-2017

Super lekker!

mobiel_1358005271 avatar
mobiel_1358005271 16-09-2016

Staat nu in de oven maar dan met roomsaus.. Waarschijnlijk ligt het aan mij maar die saus.. bah!!! Ik druk het nog zachtjes uit .. heb het 2 keer gemaakt want dacht eigenlijk dat ik wat fout had gedaan.. dus ben benieuwd.. staat in de oven

mobiel_1378212911 avatar
mobiel_1378212911 10-05-2016

Het was echt heeeeeeerlijk. Heb er voor de extra gezond nog rode paprika door gedaan.

marjanthomassen avatar
marjanthomassen 01-04-2016

Heerlijk gegeten. Bedankt voor het recept. Mijn dochter is een echt preiliefhebster, mijn man en zoon echt niet. Maar ze vonden het toch allemaal echt lekker.7

ravesteijnj avatar
ravesteijnj 19-06-2015

Gezien de reacties ga ik dit zo maken voor mijn moeilijke eters :-)

ravesteijnj avatar
ravesteijnj 19-06-2015

Gezien de reacties ga ik dit zo maken voor mijn moeilijke eters :-)

Delarosa avatar
Delarosa 09-04-2015

Hoi Marianne, zie deze schotel nu pas en hij gaat direct met me mee ;) Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

stinky1210 avatar
stinky1210 02-01-2015

Dit is voor mij echt de hemel op een bordje. verrukkelijk!! bedankt voor dit geweldige recept.

EvelienT01 avatar
EvelienT01 05-12-2014

Heerlijk recept ter inspiratie. Heb er zelf nog wat meer groenten door gedaan, en ook nog wat verse kruiden die ik nog had liggen door de saus. Leuk recept om wat restjes op te maken zo. Gaat zeker vaker op tafel komen.

essie1976 avatar
essie1976 29-09-2014

Wat een heerlijk recept. Nu al de favoriet van mijn vriend!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten