Aardappeltortilla (tapas)
- Spaans, Buffet
- 30-60 min.
Deze tortilla zet ik, in puntjes gesneden, op de Spaanse tapas-tafel. Maar we eten hem ook wel eens op zaterdag met een kommetje tomatensoep.
Ingrediënten
ruim 700 gram aardappels (vastkokers)300 gram gehakt half-om-half
3 rode uien, in ringen
1 el verse tijm
zout en peper
vloeibare margarine
5 eieren
1 dl room culinair
100 gram fèta
10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
2 el peterselie, gehakt
3 el pijnboompitten
olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil deaardappel en snijd ze in dunne plakjes.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Schep de uien en de knoflook erdoor en bak even mee. Schep de aardappels en de tijm erdoor en smoor dit mengsel met het deksel op de pan in circa 8 minuten beetgaar, onder regelmatig omscheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Vet een taartvorm in. Klop de eieren los met de room en maak op smaak met peper en zout. Schep het aardappelmengsel erdoor en verdeel het over de taarvorm. Verkruimel de fèta erover en strooi de pijnoompitten en de olijvenstukjser erover. Bak de tortilla in 25 minuten goudbruin en gaar.
Bron
©KookOok
Serveertip
Laat de tortilla iets afkoelen en snijd hem in puntjes (grootte naar gelang het aantal mensen) en strooi de peterselie erover.