pasta met champignons en gorgonzola met pasta

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2007

fantastisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr champignons (girolles, cèpes,kastanjechampignons, 250 gr gorgonzola,2à3 el light room, 1 el geroosterde pijnboompitten, olijfolie,sjalotten versnipperd, 1 lookteentje, zout en rood pepertje,peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Borstel de champignons af en snij ze in grove stukken. Hou er enkele over voor versiering(rauw : vooral eekhoorntjesbrood en kastanjechampignons).Verwarm 2 el olijolie in een pan en bak er de helft van de sjalotjes in samen met een deel van het fijngehakt rood pepertje(naar behoeven)en het teentje knoflook. Laat zeker niet aanbranden.Voeg de champignons toe wanneer de sjalottjes bijna bruin zijn.Laat circa 5 min.(niet te lang want de champignons moeten krokant blijven) bakken terwijl je constant omroert. Haal de champignons uit de pan en voeg er gehakte peterselie en zout bij. Bak opnieuw een deel van de sjalottjes zachtjes aan in een beetje olie en laat daarin de gorgonzola smelten.Voeg er eventueel een beetje lightroom aan toe. Laat zachtjes sudderen, maar niet uitkoken.Kook ondertussen de pasta (gekleurde farfalle) beetgaar en giet af. Voeg de gesmolten gorgonzola, de champignons en de geroosterde pijnboompitten bij de pasta.Bestrooi met gehakte peterselie en de in plakjes gesneden rauwe champignons. SMAKELIJK ETEN !!!!

Bron

bijblad bij de krant

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Anja19701 avatar
Anja19701 09-08-2012

Dit is tot op heden mijn lievelings recept! Is echt heerlijk!

robin3112 avatar
robin3112 16-02-2010

Was erg lekkerrrrr!!!!

robin3112 avatar
robin3112 12-02-2010

lijkt me heerlijk

sollie avatar
sollie 20-01-2007

Heb je recept meegenomen, bedankt. Groetjes Geertje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten