Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. pasta met champignons en gorgonzola met pasta

pasta met champignons en gorgonzola met pasta

Door: puit1

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2007

Ingrediënten 4 personen


250 gr champignons (girolles, cèpes,kastanjechampignons, 250 gr gorgonzola,2à3 el light room, 1 el geroosterde pijnboompitten, olijfolie,sjalotten versnipperd, 1 lookteentje, zout en rood pepertje,peterselie


Verder heb je nodig


Braadpan


Fantastisch

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Borstel de champignons af en snij ze in grove stukken. Hou er enkele over voor versiering(rauw : vooral eekhoorntjesbrood en kastanjechampignons).Verwarm 2 el olijolie in een pan en bak er de helft van de sjalotjes in samen met een deel van het fijngehakt rood pepertje(naar behoeven)en het teentje knoflook. Laat zeker niet aanbranden.Voeg de champignons toe wanneer de sjalottjes bijna bruin zijn.Laat circa 5 min.(niet te lang want de champignons moeten krokant blijven) bakken terwijl je constant omroert. Haal de champignons uit de pan en voeg er gehakte peterselie en zout bij. Bak opnieuw een deel van de sjalottjes zachtjes aan in een beetje olie en laat daarin de gorgonzola smelten.Voeg er eventueel een beetje lightroom aan toe. Laat zachtjes sudderen, maar niet uitkoken.Kook ondertussen de pasta (gekleurde farfalle) beetgaar en giet af. Voeg de gesmolten gorgonzola, de champignons en de geroosterde pijnboompitten bij de pasta.Bestrooi met gehakte peterselie en de in plakjes gesneden rauwe champignons. SMAKELIJK ETEN !!!!

Bron

Bijblad bij de krant



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van puit1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top