1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. gamba bijt varken

gamba bijt varken

Door: puit1

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2007

Ingrediënten 4 personen


250 gr varkenshaas,12 gamba's,10 plakken chorizoworst,half bosje koriander, 3 el madeira,2 glazen port, 2 lookteentjes, 3 laurierbladen, olijfolie


Verder heb je nodig


Braadpan


Heerlijk recept heerlijke smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het varkenshaasje in kleine blokjes van 1 cm, schroei even in een hete pan met olijfolie op het vuur dicht, het vlees droogt anders uit. Doe daarna de klein gehakte knoflook, de in repen gesneden plakken chorizo, de laurierbladen, de madeira en de port bij. Laat op een laag vuur 20 min. sudderen. Controleer regelmatig of er voldoende vocht is, vul zo nodig bij met extra port aan. Daarna roert u de koriander(gesneden) door het vlees en legt u de gamba's bovenop. Laat met dekselerop nog eens 15 minuten op laag vuur koken.

Serveertip

Serveer met farfalle (vlindertjesdeegwaar)

Bron

Ooit eens in een artikel over varen



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van puit1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top