KNOFLOOK EN LINZENSOEP

  • Multi-cultureel, Soep
  • 60-120 min.

linzen heeft een hoge vezelgehalte en hoog van smaak en maak deze vegetarische gerecht een heerlijk en gezonde soep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
225 g panklare rode linzen - 2 uien, fijn - 3 teentjes knoflook, fijn - 1 wortel in heel klein blokjes of grof geraspt - 2 e olijfolie - 2 laurierbladeren - 1 t gedroogde marjolein of oregano - 1+1/2 liter groentenbouillon - 2 e rode wijnazijn - zeezout - zwarte peper - selderijbladeren, fijn (voor garnering) - stokbrood voor bij van soep te eten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doe alle ingredienten behalve selderij en azijn in een soeppan en kook tot linzen gaar zijn (1+1/2 uur). Roer af en toe om aanbranding te voorkomen. 2. Verwijder laurierbladeren en voeg rode wijnazijn erbij. Verdun soep met wat exstra groentenbouillon indien nodig. 3. Maak soep goed warm.

Serveertip




Serveer in opgewarmde soepschaaltjes en garneer met selderij. Eet stokbrood erbij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten