1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2007

Ingrediënten


750 g Hamlappen (in blokjes)
1 bouillonblokje
2 groene paprika's (in blokjes)
1½ eetlepel kerrie
1 teentje knoflook (geperst)
1 blik kokosmelk (dikke melk á 400 g)
1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt)
2 eetlepels bloem
4 uien (in ringen)
40 g boter
1 theelepel sambal
1 blik ananasstukjes (groot blik)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
1. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de blokjes Hamlap rondom lichtbruin. Voeg de uien, knoflook, gember en kerrie toe en fruit deze ca. 5 minuten mee.
2. Verdeel de bloem over het vlees en bak dit kort mee. Voeg kokosmelk, ananassap, paprika, bouillonblokje en eventueel sambal toe.
3. Laat het stoofpotje met het deksel schuin op de pan ca. 60 minuten op zacht vuur sudderen. Roer het stoofpotje ondertussen enkele malen door. Voeg, indien de ananas-kokossaus te dik wordt, een beetje water toe. Voeg de laatste 5 minuten de blokjes ananas aan de kokossaus toe.

Bron

Vlees.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top