tiramisu van jamie oliver

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
15 lange vingers
285 ml goede sterke koffie, vers gezet
4 eetlepels fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
2 vanillestokjes
140 ml "vin santo" of zoete sherry
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
100 g van de allerbeste kwaliteit pure chocolade (cacaogehalte 70%)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 828,11 kcal
Koolhydraten 44,43 g
Eiwitten 10,32 g
Vetten 63,75 g

Bereidingswijze

Neem een matig diepe kom met een doorsnede van 20 tot 25 cm en leg er de lange vingers in: gestapeld in laagjes.
Zoet de koffie met 2 eetlepels van de suiker.
Giet de koffie over de lange vingers en zorg dat de bovenste laag helemaal onder staat en de lange vingers de koffie absorberen.
Doe terwijl de koekjes staan te wellen de mascarpone in een kom en klop de rest van de suiker erdoor.
Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap de zaadjes in de kom met de mascarpone. (de stokjes kun je bewaren om er vanillesuiker mee te maken: doe suiker in een bokaal en zet er de vanillestokjes in)
Ga door met kloppen en sprenkel gaandeweg de vin santo of sherry erbij. Het mascarponemengsel moet een vloeibare, glanzende cosistentie krijgen. Als het nog te dik is, kun je er een klein beetje van het sinaasappelsap bij doen voordat je de rest van het sap over de lange vingers heen knijpt.
Smeer het mascarponemengsel over de lange vingers en rasp of schaaf de chocola erover.
Strooi er een klein beetje fijngeraspte sinaasappelschil over en zet de schaal in de koelkast tot je de tiramisu opdient

Bron

kookboek jamie oliver italie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

antoniake avatar
antoniake 20-01-2007

ziet er erg lekker uit,dus....meegenomen en uitproberen maar.groetjes hoor van antonike

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten