Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Champignonragout met tuinkruiden

Champignonragout met tuinkruiden

Door: erwin-ehv

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2007

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie; 1 sjalotje (gesnipperd); 1 teentje knoflook (gesnipperd); 1 dunne steel prei (ringetjes); 250 gr kastanjechampignons (gehalveerd, als ze groot zijn in 3'en); 2 el peterselie (fijngesneden); 2 el bladselderij (fijngesneden); 2 el bieslook (fijngesneden); 2 el maggiplant (fijngesneden); 25 gr boter; 25 gr bloem; 3 dl melk; 1/2 kippenbouillontablet; 1 el citroensap; zout en peper; 4 harde witte bolletjes (van kapje ontdaan en uitgehold, voorverwarmd op 180 gr C).


Verder heb je nodig


2 steelpannetjes, oven


Een lekker voorgerechtje, dat bij (vrijwel) iedereen in de smaak valt!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook en prei aan ca 3 minuten. Voeg dan de champignons, peterselie, selderij, bieslook en maggiplant (lavas) toe en bak nog een minuutje of 2 door, haal het pannetje van het vuur.

Smelt de boter in een ander steelpannetje, voeg de bloem toe en bak een minuutje of 2 op laag vuur. Doe de melk er al roerende door. Blijf roeren tot de roux kookt en voeg het citroensap en het halve bouillontablet toe. Breng evt op smaak met peper en zout en voeg de champignoninhoud toe uit het andere pannetje en laat door en door warm worden.

Serveertip

Serveer deze overheerlijke ragout in de verwarmde harde bolletjes of met een schep rijst en bv doperwtjes als volwaardige hoofdmaaltijd!

Bron

Uit mijn eigen breintje



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top