2 el olijfolie; 1 ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (geperst); 1/2 groen pepertje (zonder pitjes, in smalle ringetjes); 1/2 rode paprika (kleine blokjes); 1/2 groene paprika (kleine blokjes); 100 gr champignons (dunne schijfjes); blikje tomatenpuree (70 gr); 4 el tomatenketchup; 1 el sambal manis; 1 el azijn; 2 el witte basterdsuiker; 1 dl kippenbouillon; 2 augurken (kleine blokjes); evt. maizena (aangelengd met wat bouillon).
Sauspan met dikke bodem
Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker)
Zie ingr. lijst
Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en pepertje aan. Voeg dan de paprika's en champignons toe en bak ca 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden. Doe dan de tomatenpuree erbij, bak nog een minuutje, en voeg dan de ketchup, sambal, azijn, suiker en bouillon toe en laat doorpruttelen. Proef of er nog iets van suiker bij moet, doe er dan de augurk door. Bindt m eventueel met wat maizena als de saus te dun is.
Serveer deze heerlijke saus bij een lekker stukje vlees (biefstuk, schnitzel, kippetje, hamburger etc etc etc) met frites of rijst en doperwtjes. Smakelijk!
Moi
Delarosa 23-08-2016
Fijn om te lezen dat ie zo goed in de smaak is gevallen Alexander! Vriendelijke Smulgroet, Erwin
alexanderostlund 23-08-2016
Echt een overheerlijke zigeunersaus
Disbatch 19-05-2013
Vanmiddag gemaakt voor bij de snitsel...als hij dan nog niet opgesnoept is....
Supersaus,
Thnx
Disbatch 19-05-2013
Vanmiddag gemaakt voor bij de snitsel...als hij dan nog niet opgesnoept is....
Supersaus,
Thnx
ummelie 02-12-2012
erg lekker, had hem gemaakt voor 8 personen, heb 1 puddinglepel sambal badjak erbij gedaan ipv manis.