Zelfgemaakte zigeunersaus

  • Balkan, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2007
  • Zelfgemaakte zigeunersaus

    Zelfgemaakte zigeunersaus

    Zelfgemaakte zigeunersaus

Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker :o)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie; 1 ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (geperst); 1/2 groen pepertje (zonder pitjes, in smalle ringetjes); 1/2 rode paprika (kleine blokjes); 1/2 groene paprika (kleine blokjes); 100 gr champignons (dunne schijfjes); blikje tomatenpuree (70 gr); 4 el tomatenketchup; 1 el sambal manis; 1 el azijn; 2 el witte basterdsuiker; 1 dl kippenbouillon; 2 augurken (kleine blokjes); evt. maizena (aangelengd met wat bouillon).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
sauspan met dikke bodem

Voorbereiding

zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en pepertje aan. Voeg dan de paprika's en champignons toe en bak ca 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden. Doe dan de tomatenpuree erbij, bak nog een minuutje, en voeg dan de ketchup, sambal, azijn, suiker en bouillon toe en laat doorpruttelen. Proef of er nog iets van suiker bij moet, doe er dan de augurk door. Bindt m eventueel met wat maizena als de saus te dun is.

Bron

moi

Serveertip

Serveer deze heerlijke saus bij een lekker stukje vlees (biefstuk, schnitzel, kippetje, hamburger etc etc etc) met frites of rijst en doperwtjes. Smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 23-08-2016

Fijn om te lezen dat ie zo goed in de smaak is gevallen Alexander! Vriendelijke Smulgroet, Erwin

alexanderostlund avatar
alexanderostlund 23-08-2016

Echt een overheerlijke zigeunersaus

Disbatch avatar
Disbatch 19-05-2013

Vanmiddag gemaakt voor bij de snitsel...als hij dan nog niet opgesnoept is.... Supersaus, Thnx

Disbatch avatar
Disbatch 19-05-2013

Vanmiddag gemaakt voor bij de snitsel...als hij dan nog niet opgesnoept is.... Supersaus, Thnx

ummelie avatar
ummelie 02-12-2012

erg lekker, had hem gemaakt voor 8 personen, heb 1 puddinglepel sambal badjak erbij gedaan ipv manis.

smullywood avatar
smullywood 12-11-2012

mmm echt heerlijk, had m toegevoegd en meteen gaan maken... resultaat: té lekker!!! dank je wel.

shasti avatar
shasti 18-03-2012

Vandaag zelf gemaakt,echt super lekker,een echte aanrader en lekkerder dan de Remia

alie2 avatar
alie2 02-10-2009

Deze saus is ook lekker op filee american. groetjes Alie

nelly64 avatar
nelly64 06-09-2009

Heb deze al meerdere keren gemaakt. Is echt favoriet en zowel warm als koud erg lekker.

eefeef150 avatar
eefeef150 03-08-2009

ik heb dit recept gemaakt,gelijk met dubbele hoeveelheden ,smaakt perfect.een aanrader.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten