1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Piets tartaar

Piets tartaar

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2007

Ingrediënten 4 personen


500gr. tartaar,100 gr. ontbijtspek,1 rode ui,2 eieren,3 bosuitjes,1 bloemkool,1 dl room,1 eetlepel grove mosterd en olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie in pan spekjes bakken.Spek uit pan op keukenpapier.Oven op 60 gr.Ui snipperen.Eieren scheiden en dooiers vermengen met ui door tartaar.Zout en peper.In olie om en om bruin.Spek op de tartaar en 20 min in oven.Bloemkool koken en bosuitjes snijden.Tartaar en spek uit pan.Pan op het vuur en room en bosuitjes aan het bakvocht toevoegen.Mosterd erdoor en pan van het vuur.Direct serveren.

Serveertip

Tartaar in het midden van bord.Paar grote stukken bloemkool ernaast en druppel er wat saus over.Maak het geheel af met plakjes uitgebakken spek.Lekker met gekookte aardappels.

Bron

Telegraaf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miesder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miesder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top