1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Eenvoudige kandijkoek

Eenvoudige kandijkoek

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2007

Ingrediënten


500 gram bloem * 50 gram suiker * 10 gram bakpoeder * 10 kaneel * 5 gram kruidnagel * 5 gram nootmuskaat * 5 gram gemberpoeder * 1/2 liter melk * 200 gram bruine of witte kleine kandij.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng de bloem met het bakpoeder en de specerijen en zeef dit. Voeg de suiker toe. Breng de melk aan de kook en giet deze bij het bloemmengsel. Roer het mengsel glad. Roer de kandij erdoor. Als de klontjes te groot zijn, deze eerst met een hamer stukslaan. Vet een vorm in en doe het mengsel er in over. Bak de koek op 160 graden gedurende 1 1/2 uur. Controleer met een satéprikkerof de koek gaar is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top