Zoete pittige chiligarnalen
- Chileens, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker pittig wokrecept, dat niet moeilijk is en daarenboven snel klaar is.
Ingrediënten 4 personen
- 5 eetlepels chili-knoflooksaus- 2 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels chinese rijstwijn
- 1 eetlepel chinese zwarte azijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel maïzena, gemengd met 1,25 dl water
- 2 eetlepels arachidolie
- 1 gember van 3 cm, in juliennereepjes gesneden
- 2 tenen knoflook gijngehakt
- 5 lente-uien in stukken van 3 cm gesneden
- 1 kg rauwe grote gepelde garnalen
- fijngehakte lente-ui ter garnering
Voorbereiding
-Meng voor de roerbaksaus de chili-knoflooksaus in een kom met de tomatensaus, rijstwijn, azijn, sojasaus, suiker en het maïzenapapje.
- Verhit de wok op hoog vuur, giet er de olie in en zwenk de wok even zodat de olie uitloopt.
Bereidingswijze
-Voeg de gember, knoflook en lente-ui toe en roerbak 1 min..
-Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min., of tot de garnalen net roze beginnen te worden en neem uit de wok.
- Giet de roerbaksaus in de wok en laat onder roeren 1-2 min. sudderen, of tot de saus wat dikker wordt.
-Schep de garnalen weer 1-2 min om in de wok, of tot ze gaar zijn.
-Bestrooi met de gehakte lente-ui.
Serveertip
Dien op met rijst of dunnen eiernoedels.