Zoete pittige chiligarnalen

  • Chileens, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekker pittig wokrecept, dat niet moeilijk is en daarenboven snel klaar is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 5 eetlepels chili-knoflooksaus
- 2 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels chinese rijstwijn
- 1 eetlepel chinese zwarte azijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel maïzena, gemengd met 1,25 dl water
- 2 eetlepels arachidolie
- 1 gember van 3 cm, in juliennereepjes gesneden
- 2 tenen knoflook gijngehakt
- 5 lente-uien in stukken van 3 cm gesneden
- 1 kg rauwe grote gepelde garnalen
- fijngehakte lente-ui ter garnering



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Meng voor de roerbaksaus de chili-knoflooksaus in een kom met de tomatensaus, rijstwijn, azijn, sojasaus, suiker en het maïzenapapje.
- Verhit de wok op hoog vuur, giet er de olie in en zwenk de wok even zodat de olie uitloopt.

Bereidingswijze

-Voeg de gember, knoflook en lente-ui toe en roerbak 1 min..
-Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min., of tot de garnalen net roze beginnen te worden en neem uit de wok.
- Giet de roerbaksaus in de wok en laat onder roeren 1-2 min. sudderen, of tot de saus wat dikker wordt.
-Schep de garnalen weer 1-2 min om in de wok, of tot ze gaar zijn.
-Bestrooi met de gehakte lente-ui.

Serveertip

Dien op met rijst of dunnen eiernoedels.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten