LINGUINE MET GEROOKTE ZALM

  • Multi-cultureel, Tussengerecht
  • 20-30 min.

een heerlijk pasta gerecht met fromage frais(verse roomkaas) of sojaroom en gerookte zalm

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 e olijfolie - 115 g champignons, gecileerd - 250 ml droge witte wijn - 1+1/2 t verse of gedroogde dille, fijn - half kop lenteuitjes, fijn - 300 ml onverzoete sojaroom of fromage frais - 250 g gerookte zalm, in dunne slierten gesneden - citroensap - 350 g linguine of spaghetti - peper - fijn lenteui voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak champignons voor vier tot vijf minuten tot zacht maar niet gekleurd. 2. Voeg witte wijn erbij en kook op redelijk hoog vuur totdat wijn voor het helft is gereduseerd. 3. Voeg nu de sojaroom of fromage frias erbij en meng goed er doorheen. 4. Roer voorzichtig de zalm erdoor en warm langsaam op, maar het mag niet koken. 5. Voeg peper en citroensap naar smaak toe en houdt saus warm. 6. Doe warm en gaar pasta in een serveerschaal en meng saus voorzichtig erdoor precies voor het worden geserveerd. 7. Garneer met lenteui.

Serveertip

als je niet op jou lijn hoeft te passen zou er ook zure room i.p.v. sojaroom of fromage frais gebruikt kunnen worden...

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten