1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gamba’s aan spies met een waanzinnige walnotenpesto

Gamba’s aan spies met een waanzinnige walnotenpesto

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2007

Ingrediënten 4 personen


12-16 grote ongepelde gamba€s 50 gr walnoten 4 el fijngehakte peterselie 4 el fijngehakte verse basilicum 3 teentjes knoflook, gehakt 3 el geraspte Parmezaanse kaas 2 el olijfolie 2 el walnotenolie zout en peper.



Een geweldig mooi voorgerecht dat u kunt voorbereiden en in de koelkast bewaart tot aan verdere bereiding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de garnalen, verwijder de koppen maat laat de staarten zitten. Verwijder de aders en leg de garnalen in een grote kom. Doe voor de pesto de walnoten, de peterselie, het basilicum, het knoflook, de Parmezaanse kaad en de olien in een keukenmachine en hak ze goed fijn. Kruid het geheel met zout en peper Voeg de heldt van de pesto toe aan de garnalen in de kom, schud het geheel zodat alles grondig is gemengd en dek de kom af. Zet hem minstens 1 uur in de koelkast of laat hem 1 nacht marineren. Rijg de gamba s aan de spiesen en maak er twee inkepingen in. Gril ze 3-4 minuten in een hete oven onder de gril. Serveer de garnalen met de rest van de walnotenpesto.

Serveertip

Eet smakelijk



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top