1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Hartig belegde warme broodjes uit de oven(met o.a. brie)

Hartig belegde warme broodjes uit de oven(met o.a. brie)

  • Fusion, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2007

Ingrediënten 2 personen


2 italiaanse bollen of grote meergranen bollen(afbakbrood,bak ze dan van te voren al)of vers van de bakker
300 g brie,rucola,vloeibare honing,pijnboompitjes,100 g serranoham,olijfolie,balsamicoazijn


Verder heb je nodig


Oven,tefal pan.


Italiaanse bol of meergranenbol met brie,rucola,serranoham en pijnboompitjes.
Smullen!Lekker als brunch of lunchgerecht,mmmm!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de oven aan op 200 graden grillstand.
Bak indien nodig,de bollen af in de oven.

haal ze uit de oven,snij ze doormidden en bak de gesneden kant van de broodjes in de oven(ong 2 minuten)totdat ze knapperig zijn.

Bereidingswijze

Vermeng wat rucola met olijfolie en balsamicoazijn in een schaaltje.
Snijd de brie in plakken.Bak de serranoham knapperig in een pan met anti aanbaklaag.Laat afkoelen op keukenpapier.
Als de broodjes met gesneden kant knapperig uit de oven komen,beleg deze dan met een flinke kneep honing,stukjes brie,beetje honing erover,zet weer in de oven totdat de brie gesmolten en iets bruin is.(ongeveer 5 minuten)
Haal de broodjes uit de oven,verdeel de gebakken ham erover,de rucola en de pijnboompitjes.Besprenkel met olijfolie en evt nog wat honing.

Serveertip

Eet dit gerechtje als onderdeel van een brunch of als lunch of een lekker laat ontbijt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mari-elle


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mari-elle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top