1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Kip Tikka masala

Kip Tikka masala

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2007

Ingrediënten 4 personen


- 4 kipfilet, in blokjes gesneden
- stukje verse gember (2,5 cm), fijn gehakt of geraspt
- 1 theelepel ketoembar
- 1 limoen, uitgeperst
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 eetlepel koenjit
- 200 ml koksroom of creme fraiche
- 100 ml yoghurt
- naan of ander brood



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- doe de stukjes kip samen met de gember, zout, peper, ketoembar en limoensap in een kom, roer goed om en laat 2 uur staan.

Bereidingswijze

- verwarm de oven tot 200 graden.
- bak de gemarineerde kip in de olie.
- bak in aparte pan de ui en knoflook tot glazig, voeg de koenjit toe en bak even mee.
- roer de room en yoghurt door de ui en roer even goed door.
- voeg de kip toe en laat nog even doorkoken.
- bak de naan enkele minuten in de oven.

Bron

BBC



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pajotteke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pajotteke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top