1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Jools favoriete pasta

Jools favoriete pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2007

Ingrediënten 4 personen


Benodigdheden


- olijfolie

- 1 rode ui, gepeld en fijngehakt

- 1 tot 2 verse rode Spaanse pepers, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt

- 1 afgestreken lepel kaneel

- een bosje verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes gehakt

- 2 blikken van 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit

- 2 blikken van 300 g tonijn in olijfolie, van goede kwaliteit, uitgelekt en gevlokt

- zeezout en zwarte peper uit de molen

- 500 g rigatoni of penne van goede kwaliteit

- de geraspte schil en het sap van 1 tot 2 citroenen

- een handjevol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas



Een recept van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze


Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uitjes, Spaanse peper, kaneel en de steeltjes van het basilicum 5 minuten op matig vuur tot de uitjes zacht en lichtbruin zijn. Zet het vuur hoog en doe de tomaten en tonijn er bij met een flinke snuf zout. Druk de tomaten kapot met de bolle kant van een lepel, laat het mengsel aan de kook komen en houd het 20 minuten tegen de kook aan. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
Kook intussen de rigatoni in een pan kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta als deze al dente is uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Hussel de pasta met de grof gesnipperde basilicumblaadjes, een scheut olijfolie, de citroenschil, het citroensap en de Parmezaanse kaas door de tonijn en tomatensaus en meng alles goed. Maak de pasta zonodig smeuïg met een klein scheutje van het kookvocht. Proef of er nog zout of peper bij moet en serveer de pasta direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top