1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Sardienen met tomatenpuree

Sardienen met tomatenpuree

Door: stiny26

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2007

Ingrediënten 4 personen


750 gr. sardienen bloem3-4 walnotenolie 2 grote uien 2=3 el. olijfolie 200 gr. gepelde tomaten (uit blik) 3-4 eetl. rode wijn 50 gr. Italiaanse kruiden(rozemarijn,oreganao,basilicum etz. ) uit de diepvries, zout, peper, suiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de sardienen af, dep ze droog en haal ze door de bloem. Verhit de walnotenolie en bak de sardienen daarin 10-12 minuten.
Pel en snipper de uiten. Verhit de olijfolie en fruit de uisnippers daarin glazig. Voeg de tomaten toe en smoor ze 4-5 minuten.
Prak de de tomaten met een vork en schenk de rode wijn erbij. Voeg de ontdooide gemengde kruiden toe.(of verse kruiden). Draai het vuur laag en kook het tomatenmengsel 7-8 minuten. Breng de gesmoorde tomaten op smaak met zout, peper en suiker. Verdeel de sardienen over de borden en schep de tomatenpuree erop. Eten met brood en de rest van de wijn.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top