Chinese Koolstamppot met spekjes
- Fusion, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Weer eens wat anders.. Pikante stamppot, wij vinden hem superlekker!!!
Ingrediënten 2 personen
2 el olijfolie; 2 bosuitjes (in ringetjes); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 200 gr gerookte spekblokjes; halve Chinese kool (in reepjes); 1 zakje bamikruiden (Inproba, 10 min geweld in heet water); 0.5 el kerriepoeder; 1 el ketjap manis; 750 gr aardappels (gaargekookt).Benodigdheden
pan om aardappelen in gaar te koken; pureestamper
Voorbereiding
zie ing. lijst
Bereidingswijze
Bak in de olijfolie de bosui, knoflook en spekblokjes. Doe er de Chinese kool, bamikruiden, kerriepoeder en ketjap door en roerbak een minuutje of 5, stamp de aardappelen fijn tot een puree en meng door het koolmengsel.
Bron
Boodschappen/Em-Te
Serveertip
Direct serveren. Bestrooi met bv gebakken uitjes...