1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Arabische Lamssoep

Arabische Lamssoep

  • Arabisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2007

Ingrediënten 8 personen


3 el olijfolie; 2 uien (fijngesneden); 3 teentjes knoflook (fijngesneden); 300 gr lamsstooflapjes (in hapklare blokjes); klein blikje tomatenpuree (70 gr); 100 gr gedroogde abrikozen (reepjes); 1 zakje saffraandraadjes (silvo); 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gr); evt 1 zakje korianderblaadjes (vers, 15 gr).


Verder heb je nodig


Soeppan


Heerlijke soep met de zoetige smaak van abrikozen...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook kort aan. Doe het lamsvlees erbij en bak op hoog vuur lichtbruin. Doe dan tomatenpuree, abrikozen, 2 tl zout, saffraan en tomatenblokjes met sap en 1.5 L water erbij en breng aan de kook. Laat ca 1.5uur op een laag vuurtje doorkoken/pruttelen.

Serveertip

Bestrooi de soep met de fijngesneden korianderblaadjes en serveer direkt!

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top