Indonesische Broodpudding

  • Indonesisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gesneden oud bruin brood
4 eieren
6 eetlepels javaanse suiker
(of 12 eetlepels bruine suiker)
1 vanillestokje
1/2 liter melk
150 gram rozijnen
100 gram boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel.

Voorbereiding

Snijd de korsten van het brood en week het 10 minuten in water.
Knijp het brood goed uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden of stand 4-5.

Bereidingswijze

Splijt het vanillestokje en laat het in de melk trekken.
Voeg de rozijnen bij de melk en laat de melk zo van het vuur af 10 minuten staan.
Haal het vanillestokje uit de melk en hak het fijn.
Klop de eieren los en meng het gehakte vanillestokje en de melk met rozijnen erdoor.
Werk het brood goed door de eiermassa.
Beboter een ovenschotel en doe de broodpudding erin.
Leg er hier en daar een klontje boter op.
Laat de pudding in ca. 40 minuten bruin en gaar worden.

Bron

Kookboek door Marjolein Wildschut.

Laatste reacties

mar1969 avatar
mar1969 22-04-2012

Inmiddels ruim 2 jaarverder, heb ik tientallen van deze broodpuddingen gemaakt, heerlijk! Een beetje aangepast dat wel: ik gebruik kokosmelk ipv gewone melk, en voeg er nog wat kokosrasp doorheen (ca 150gr) , en ik gebruik palmsuiker. Heel lekker, het komt erg dicht in de buurt van de versie van mijn indo schoonmoeder :-)

mar1969 avatar
mar1969 06-03-2010

hai, ik heb deze op verzoek van mijn man gemaakt, hij heeft als kind altijd gesmuld van de versie van zijn info. moeder. Deze kwam aardig in de buurt, ik maak het vandaag nog ``s alleen dan ook met een deel kokosmelk erbij, om te kijken of dat zijn moeders versie beter benadert. In mis in je recept alleen wanneer de suiker toegevoegd moet worden??? Ik heb het in de warme melk gedaan.. bedankt voor je recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten