1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Gezondere variant op Spanakopita van Astaci

Gezondere variant op Spanakopita van Astaci

Door: fluo

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2007

Ingrediënten 2 personen


*1 pakje aardappelschijfjes
*1 middelgrote aardappel
*1 pak gehakte spinazie 450 gr, diepvries
*flinke hoeveelheid witte kaas
*150 gr griekse yoghurt
*1 ei
*3 tenen knoflook
*3 tl dille
*3 tl munt
*versgemalen zwarte peper
*versgemalen zeezout
*beetje olijfolie


Verder heb je nodig


*ovenschaal
*mengkom
*kaasschaaf


De Spanakopita die Smulwebber Astaci heeft was erg vet. Daarom heb ik een variant bedacht met aardappel in plaats van filodeeg.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappel en maak hier dunne plakjes van met behulp van de kaasschaaf. Dep de aardappelplakjes goed droog.

Bereidingswijze

Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.
Meng in een kom de uitgelekte spinazie, verbrokkelde kaas, de yoghurt, het ei, de fijngehakte knoflook, de dille en munt. Voeg hieraan toe wat zwarte peper en zeezout.
Schep dit op de aardappelschijfjes in de ovenschaal.
Vermeng de dunne aardappelschijfjes met wat olijfolie en leg deze dakpansgewijs op het spinaziemengsel.
Bak dit in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Bron

Astaci



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fluo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top