1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. OMGEKEERDE PERENCAKE

OMGEKEERDE PERENCAKE

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-01-2007

Ingrediënten 6 personen


2 iets opgehoopte eetlepels bruine basterdsuiker; 1 blik halve peren op siroop (425 gr. b.v. van Albert Heijn)250 gr. zelfrijzend bakmeel; 125 gr. echte boter; 150 gr. suiker; 2 eieren

Je kunt de peren heel laten, of in plakjes snijden


Verder heb je nodig


Liefst een glazen ovenschaal van 20 x 18 cm. - bakpapier- grote pan- zeef - houten lepel - garde

Tags

OMGEKEERDE PERENCAKE
OMGEKEERDE PERENCAKE
OMGEKEERDE PERENCAKE
OMGEKEERDE PERENCAKE

Dit recept is werkelijk kinderlijk eenvoudig, staat echt binnen 15 min. in de oven. je hebt zelfs geen Mixer nodig. zelfs de grootste leek kan het nog niet laten mislukken. en hij is errug lekkkerrrrr....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Als eerste de peren in een vergiet doen zodat ze goed kunnen uitlekken. Siroop opvangen en bewaren. Ovenschaal invetten met boter. Bekleden met bakpapier en papier ook goed invetten.Over de bodem de bruine suiker gelijkmatig verdelen (bodem moet helemaal bedekt zijn). De peren naast elkaar over de bodem verdelen. Bodem helemaal bedekken. Bakmeel in een kom zeven. In het midden een kuiltje maken. In een flinke pan de boter op een zacht vuurtje laten smelten samen met de suiker, blijven roeren met een houten lepel tot de suiker is opgelost.Pan van het vuur nemen. De eieren met de achtergehouden siroop (bij een blik van 480 gr. iets minder van de siroop gebruiken. Ik gebruik 250 ml.)met een garde loskloppen . Het boter- en eimengsel aan het bakmeel toevoegen. Met een houten lepel alles goed doorroeren, NIET KLOPPEN, tot alles is vermengd. Het mengsel over de peren schenken (ik heb het door een fijne zeef geschonken zodat, als er nog een paar klontjes in zouden zitten, die niet in de ovenschaal terecht komen) en gladstrijken. Bakken in een hetelucht oven op 160 graden C. in 60 minuten op de 2e richel van onderen. (gewone oven 180 graden C.) Met een houten sate stokje of breinaald midden in de cake prikken. deze moet er schoon uitkomen. Daarna de cake uit de oven halen en 15-20 minuten in de vorm laten afkoelen. LET OP: Laat de cake echt de volle tijd rusten, anders kunnen de peren loslaten! Na de rustperiode de cake voorzichtig om draaien en op een ovenrooster laten afkoelen.

Tags

Bron

Anne Wilson: cakes in een handomdraai



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top